zondag 10 februari 2013

Een deken in een maand en een mickey in een dag

Oooh wat hebben mijn vingers gejeukt om hier een post te maken de afgelopen maand. Ik ben niet vaak zo druk geweest met een project en tegelijk blij geweest met hoe het aan het uitpakken was.
Men neme:
een maand de tijd voor een verjaardagscadeau
30 bollen wol
een ergonomische (!!) haaknaald
en een setje makkelijke kinderen

En dan rippelen. Ripple ripple ripple. Een bol per dag, vijf toeren per dag, een deken in een maand (en dat terwijl er op dragen-en-voeden.nl/forum een topic loopt over een twaalfmaandendeken).

Halverwege zag het er zo uit: Een regenboog dus. Ongeveer. De wol die ik gebruikte had niet helemaal de juiste tint geel en oranje om er een knalregenboog van te maken (en nog een baan indigo ertussen vond ik ook weer wat te veel), maar dat beetje earthy ertussen vond ik ook wel wat hebben.

Fast forward nog een halve maand en 16 bollen. Twee regenbogen met stukken 'wit' (natuur, echt wit wordt zo hard) en een klein randje voor de afwerking. En omdat een keer rondom al een volledige bol wol bleek te vragen, pff.

(de belichting is een beetje vreemd, het lapje rode stof op de voorgrond is dezelfde stof als de gordijnen er achter)
Pfoe. Klaar. Leuk om te weten dat ik een deken in een maand kan proppen, schoonzus was er gelukkig blij mee (ik kneep 'm wel een beetje hoor, na al dat werk) en ik kan voorlopig geen haaknaald meer zien. Maart, dan begin ik een nieuwe verrassingsdeken.

Op naar het volgende project. De stoom kwam nog van de haaknaald af en ik zag bij het naar de peuterspeelzaal van de oudste dochter een brief op de deur hangen. 'Maandag mogen de peuters verkleed komen!'
Komen ze vier dagen tevoren mee.
Gelukkig had ik vorig jaar ergens een geweldig supersnel patroon gezien. Multifunctioneel ook. Twee keer knippen en afhankelijk van de kleur heb je een prinses, kerstman, tovenaar of insect. Twee zijnaden en klaar. Ideaal. Mochten jullie ook ooit eens in tijdnood zitten:
Een linkje naar een Engelse (maar heel eenvoudige) werkbeschrijving (let op, de linealen zijn in inches!)

Mijn variant werd rood, met het voorpand doormidden zodat het een mantel werd (en nog aan ging, aangezien ik een niet rekbare stof gebruikte...) en een kraag er aan. Zat in korte tijd in elkaar. Twee drukknopen erop, lintje wat manlief bij zijn horloge kreeg vastnaaien aan de achterkant (tegen kwijtraken) en klaar.
Daar ging een blauwe tovenaarshoed bij met gele manen en sterren en twee grote zwarte oren. Dat was nog een wat lastiger klusje. Een tutorial voor het maken van een stoffen tovenaarshoed kon ik zo snel niet vinden. Mijn versie hangt dus aan elkaar van dik papier, een restje gordijnstof, veel lijm, plakband, nietjes en stragetisch gelijmde applicaties (juist, om die nietjes te verbergen). Elastiekje, oren eraan en dan wil peuter 'm niet op natuurlijk. Maakt niet uit, de ervaring van het maken was ook leuk.Voor de referentie:

Geen opmerkingen:

Een reactie posten